طرز تهيه كوفته گشنيزي

۱۳۸۸/۰۸/۰۲ | برچسب‌ها: | 0نظرات

مواد لازم:

500 گرم

گوشت چرخ كرده

250 گرم

گشنيز

يك دوم يا دو سوم پيمانه

آرد نخودچي

1 پيمانه

برنج پخته

1عدد

تخم مرغ

500 گرم

گوجه فرنگي

2عدد

پياز متوسط

1 قاشق غذاخوري

رب گوجه فرنگي

به اندازه كافي

نمك و فلفل

به ميزان دلخواه

آبغوره، يا آب ليمو

طرز تهيه:

يك عدد پياز را رنده مي كنيم و همراه با تخم مرغ ، نمك ، فلفل ، دارچين ، برنج پخته ، آرد نخودچي و گوشت چرخ كرده ، خوب ورز مي دهيم . سپس دو تا سه قاشق گشنيز خرد كرده را با آن مخلوط كرده ، به مدت نيم ساعت استراحت مي دهيم .

براي آب كوفته يك عدد پياز ديگر را ريز خرد كرده در يك قاشق روغن تفت داده ، طلايي كه شد گوجه فرنگي ها را به دو نيم كرده در آن مي ريزيم سپس رب وكمي گشنيز به آن اضافه مي كنيم . به اين مواد به تعداد افراد يك فنجان چايخوري آب اضافه مي كنيم دو تا سه جوش كه زد كوفته ها را كه به اندازه گردو آماده كرده ايم داخل آب كوفته مي ريزيم تمام كوفته ها را كه داخل آب ريختيم حرارت شعله تا 10 دقيقه بايد كم باشد سپس تا 10 دقيقه هم بايد بپزد . 5 دقيقه آخر به دلخواه يك فنجان آبغوره يا آب ليمو يا آلو يا گوجه فرنگي ريز 10 تا 12 عدد اضافه مي كنيم. بعد 5 تا 10 دقيقه كه جوشيد آنرا بر مي داريم.

نكات تغذيه اي:

درتهيه اين غذا از سبزيجات گوناگوني مثل پياز، گوجه فرنگي و گشنيز استفاده شده است كه منابع خوبي از ويتامينC مي باشند. از خواص گشنيز مي توان به اين موارد اشاره نمود: تسكين دهنده تهوع و برطرف كننده عطش ؛ بخصوص گشنيزخام و تازه كه خواب آور، بادشكن ونيرو دهنده معده مي باشد. اين غذا به صورت آب پز تهيه مي شود و روغن كمي در طبخ آن بكار مي رود ؛ بنابراين غذاي مناسبي براي تمامي افراد بخصوص كساني است كه دچار چربي خون بالايي هستند.

كل كالري غذا، 1800 كالري مي باشد كه بطور متوسط سهم هر فرد، 250

0 نظرات:

ارسال یک نظر

مطالب قبلي