طرز تهيه زبان گوساله

۱۳۸۸/۰۸/۰۲ | برچسب‌ها: | 0نظرات

مواد لازم براي تهيه اين غذا :

1- زبان گوساله 2 عدد

(هر زبان گوساله 1 كيلو گرمي براي 5 نفر مناسب است )

2- سبزي معطر

( ترخان ، نعناع ، جعفري )

3- سير دو حبه

4- سس گوجه فرنگي 2 پيمانه

5- قارچ نيم كيلو

6- پوره سيب زميني و عدس (هر كدام ) 2 پيمانه

7- نمك و فلفل به ميزان لازم

http://dc150.4shared.com/img/128712632/f9966297/Zaban_Goosale.jpg?sizeM=3

طرز تهيه :

زبان گوساله تهيه شده را به دقت تميز كنيد

در ابتدا بهتر است دقت كنيد كه زبان تهيه شده تازه بوده و هيچگونه بوي نامطبوعي نداشته باشد .

زبان را به دقت تميز كنيد به اين صورت كه با كارد روي پوست زبر زبان بكشيد و مواد زائد ، رگها و احياناً غددي كه به انتهاي زبان چسبيده جدا كنيد .

زبان را در يك قابلمه بزرگ يا ديگ زودپز قرار دهيد ( چون زبان دير مي پزد بهتر است در ديگ زودپز پخته شود ).

ديگ را پر از آب كرده و پس از جوش آمدن آب ، 2 تا 3 مرتبه كف حاصل شده روي آب را مي گيريم .

دسته سبزي معطر ، حبه هاي سير و يكي دو عدد پياز خرد شده را به آب در حال جوشيدن اضافه مي كنيم و در ديگ را مي بنديم .

در قابلمه معمولي ، 5 تا 6 ساعت زمان لازم است تا زبان بپزداما زبان در ديگ زودپز بعد از 5/1 ساعت پخته خواهد شد .

پس از پخت كامل بايد در ظرف نصف ليوان آب موجود باشد .

در اواخر طبخ ، مقداري نمك و فلفل به زبان اضافه كرده و در صورت تمايل مي توانيم ادويه هايي چون زردچوبه ، كاري و كمي دارچين را نيز اضافه مي كنيم و به عنوان چاشني يك قاشق غذا خوري رب گوجه فرنگي ، يك قاشق مربا خوري رب انار ترش و 2 قاشق مربا خوري شكر نيز مي افزائيم.

پس از پخت كامل ، زبان را از ديگ خارج كرده و در ديس مي گذاريم همان طور كه داغ است پوست آن را گرفته و گوشت زبان را برشهايي به قطر 2 سانتي متر مي دهيم ولي گوشت زبان را تا انتها نمي بريم كه تا قطعه هاي زبان از هم جدا شود و فرم زبان از بين نرود .

در صورت تمايل سس قارچ را به روش زير تهيه كرده و استفاده كنيد مي توانيد آنرا بدون سس ميل كنيد كه بازهم لذيذ است .

طرز تهيه سس :

قارچها را خرد كرده و باكمي روغن تفت مي دهيم . پس از پختن قارچها ، سس گوجه فرنگي و آب زبان را به آن مي افزائيم . پس از اينكه سس در اثر جوشيدن غليظ شد ، آن را بر روي زبان برش داده كه در ديس قرار دارد مي ريزيم .

اطراف زبان را با برگهاي جعفري ، پوره سيب زميني و پوره عدس كه با استفاده از قيف به صورت شكوفه در آورده ايم تزئين مي كنيم واين غذا را با برنج زعفراني سرو مي كنيم .

http://dc150.4shared.com/img/128712632/f9966297/Zaban_Goosale.jpg?sizeM=3

نكات تغذيه اي :

گوشت در صورتي كه كاملاً پخته شده باشد يكي از غني ترين منابع پروتئين است .

هر 100 گرم گوشت گاو حاوي 30 گرم پروتئين ، 20 گرم چربي ، 8 ميلي گرم كلسيم ، 2 ميلي گرم آهن و 7 ميلي گرم اسيد فوليك است .

پس اگر اين غذا را هر چند وقت يك بار براي خانواده تهيه كنيد بسيار پرفايده خواهد بود .

هر زبان گوساله به وزن 1 كيلو گرم پس از پخت با اين مخلفات محتوي 1800 تا 2000 كيلوكالري است و يك پنجم آن حاوي 400 كيلو كالري كه با 15 تا 20 قاشق برنج جمعاً 600 كيلو كالري انرژي دارد .

0 نظرات:

ارسال یک نظر

مطالب قبلي