روش‌های خانگی پاکسازی پوست

۱۳۸۹/۰۸/۰۷ | برچسب‌ها: | 0نظرات

http://www.aftab.ir/lifestyle/images/d00743670c2a6135adffab4e82e27423.jpg
صبح‌ها :
پوست صورت را به آرامی پاک کنید
صورتتان را با سالیسیلیک اسید بشویید. دکتر دایان برسون، استادیار بخش پوست دانشکدۀ پزشکی ویل در دانشگاه کرنل و عضو هیئت علمی انجمن روساسیای آمریکا می‌گوید: " این ماده منافذ پوست را می‌پوشاند و بقایای اضافی روی پوست را پاک می‌کند." کری می‌گوید:" از استعمال ژل‌های شستشو بپرهیزید (چون ممکن است حاوی الکل باشد) و پاک کننده‌های دانه دانه ای را نیز مصرف نکنید؛ این پاک کننده‌ها چربی پوست را از بین می‌برد و پوست برای جبران این چربی از دست رفته چربی بیشتری تولید می‌کند."

قسمت‌های آسیب دیدۀ پوست را درمان کنید
اگر بخشی از پوست شما آسیب دیده است، روی آن را سالیسیلیک اسید یا پروکسید بنزویل بزنید تا باکتری‌ها را از بین ببرد و چربی آن قسمت را خشک کند.اگر در قسمت خاصی از صورت ( مثلا" روی چانه، یا پیشانی) مستعد جوش زدن است، هر روز روی این قسمت را با داروهای مذکور کاملا" بپوشانید تا از جوش زدن پیشگیری کنند.
اگر پوست شما خشک است، از مرطوب کننده ای استفاده کنید که حاوی فاکتور محافظتی 15 یا بالاتر باشد. از مرطوب کننده ای استفاده کنید که حاوی یک آلفا هیدروکسی اسید مثل گلیکولیک اسید باشد، از دو جهت بهره خواهید برد ؛ به این ترتیب که آلفا هیدروکسی اسید هم منافذ ایجاد شده در اثر ریزش سلولهای مرده را پر می‌کند و هم پوست را مرطوب می‌کند. اگر پوست شما چرب است از کرم‌های ضد آفتاب بدون چربی استفاده کنید. اشعۀ  UV لایۀ رویی پوست را ضخیم تر می‌کند و گاه منفذ‌های صورت را کاملا" می‌پوشاند و این حالت می‌تواند باعث شود که صورت به یکباره پر از جوش شود.
شبها
شبها آرایش صورت را با یک پاک کنندۀ غیر دارویی و ملایم پاک کنید. اگر پوست تمیز نباشد، پوسته پوسته نخواهد شد (یعنی سلولهای مرده ریزش نخواهند کرد).
از یک کرم رتینویل استفاده کنید
استفاده از رتین A رزینی تجویز شده علاوه بر جلوگیری از چروک شدن پوست، جوشها را نیز درمان می‌کند. کری می‌گوید: "  رزین‌ها پوست را تمیز می‌کنند ، از بزرگ شدن و سر سیاه شدن جوشها جلوگیری می‌کنند و مانع التهاب و قرمزی پوست می‌شوند."
رتینوید‌های OTC مثل رتینول مثل نسخ Rx بسته بندی نمی‌شوند اما سوزش کمتری دارند و استفاده از آنها راه مناسبی برای انطباق پوست با شرایط آب و هوایی مختلف است.
پوست را به حد نیاز مرطوب کنید
مرتب از لوسیون‌های مخصوص صورت استفاده کنید تا پوستتان خشک نشود.
آنچه که پزشک شما می‌تواند انجام دهد
اگر طی چند هفته مشاهده کردید که پوستتان به درمانهای خانگی جواب نمی‌دهد، یا اگر صورتتان پر از جوش است ( به ویژه جوشهای چرکی که بزرگ و دردناک هستند و جای آنها روی صورت باقی می‌ماند)، حتما" به یک پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.
پزشک با تجویز رزین‌های قوی تر  و آنتی میکروبهای موثر مثل بنزویل پراکسید، باکتری‌ها را از بین می‌برد و التهاب را تسکین می‌دهد. داروهای جدید Rx برای پوستهای خشک و سنین بالاتر بسیار مناسب هستند. برسون می‌گوید: " اگر بعد از چند ماه درمان موثر واقع نشد، می‌توان داروهای دیگری به نسخۀ قبلی اضافه کرد."
این داروها در انواع و اشکال مختلف کار درمان جوشها را انجام می‌دهند:
آنتی بیوتیک‌های خوراکی
مصرف یک دورۀ 2 تا 6 ماهه از این آنتی بیوتیک‌ها جوشها و لک‌های عمیق زیر پوست را با سرعت بیشتر از بین می‌برد. این داروها وارد جریان خون می‌شوند و از پشت یا از زیر جوش به مبارزه با آن می‌پردازند.
هورمون درمانی
برای ثابت نگه داشتن میزان هورمون‌ها و جلوگیری از التهابات پوستی قبل از دورۀ قاعدگی، بسیاری از افراد از قرص‌های ضد بارداری ضعیف استفاده می‌کنند.
یک هشدار مهم : خانمهای بالای 40 سال در اثر هورمون درمانی، می‌توانند در معرض خطر تاثیرات جانبی نامطلوب کاهش علائم یائسگی مثل لخته شدن خون قرار گیرند. همچنین استفاده از قرص ضد بارداری ( oral contraceptive ) خواه به تجویز پزشک و خواه سر خود، باعث ترشح یک آنتی آندروژن به نام اسپیرونولاکتین می‌شود که میزان تولید چربی در پوست را کاهش می‌دهد.
نور درمانی
این روش درمانی همراه با سایر درمانهای Rx مورد استفاده قرار می‌گیرد تا تاثیرات مطلوب آنها را افزایش دهد. درمان با نور آبی، بدون درد در عرض 15 دقیقه جوشهای P. را موقتا" از بین می‌برد. اگرچه احتمال بازگشت این باکتری‌ها وجود دارد به همین دلیل تداوم درمان ضروری است.
محصول جدید ایزولاز ،پاک کنندۀ منافذ پوستی و از بین برندۀ چربی‌های اضافی پوست است؛ در حالیکه درمان با لیزر فقط باکتری‌ها را از بین می‌برد. پروسۀ درمانی با استفاده از این محصول 4 تا 6 جلسه بطول می‌انجامد و هزینۀ هر جلسه از 300 تا 500 دلار است. برای تکمیل این دورۀ درمان هر ماه یک بار تجدید استفاده از این دارو ضروری است.

0 نظرات:

ارسال یک نظر

مطالب قبلي