اشتباه بزرگ مدیری در «قهوه تلخ»

۱۳۸۹/۰۸/۰۷ | برچسب‌ها: | 0نظرات

http://www.seemorgh.com/DesktopModules/iContent2/Files/46200.jpg
مهم‌ترین بخش و در واقع پیشانی سریال «قهوه تلخ» تیتراژ آن است که با شعر و آهنگ موسیقیدان و تصنیف‌ساز بی‌نظیر ایران «علی‌اکبر شیدا» آغاز می‌شود ولی با کمال تعجب می‌بینیم که با این عنوان معرفی می‌گردد: موسیقی تیتراژ: بهرام دهقان‌یار.
«رضا کلانتری» کارشناس موسیقی در خصوص عنوان سازنده موسیقی در تیتراژ سریال «قهوه تلخ» ساخته «مهران مدیری» یادداشتی را در اختیار فارس قرار داده که در زیر می‌خوانیم:
مدیری با گنجاندن تکه فیلم چند دقیقه‌ای خود و با گفتن چند جمله با روش خودش کاری کرد که بسیاری از کپی‌کنندگان حرفه‌ای نیز فقط به خرید «قهوه تلخ» فکر کنند.
این اتفاق بسیار خوشایند، در حالی رخ می‌دهد که بسیاری از اقدامات و تلاش‌های حتی پلیسی نیز نتوانسته بود تاثیر چندانی بر پدیده نامیمون کپی آثار بگذارد.
حال با توجه به این جریان و با توجه به تبلیغ بسیاری که از سوی مردم برای حذف فرهنگ کپی انجام می‌گیرد، یک اتفاق بسیار عجیب (اشتباه بزرگ) در همین سریال و از سوی شخص مهران مدیری صورت گرفته که لازم است ضمن تصحیح، درباره آن توضیح هم داده شود.
مهم‌ترین بخش و در واقع پیشانی سریال «قهوه تلخ» تیتراژ آن است که با شعر و آهنگ موسیقیدان و تصنیف‌ساز بی‌نظیر ایران «علی‌اکبر شیدا» آغاز می‌شود ولی با کمال تعجب می‌بینیم که با این عنوان معرفی می‌گردد:
موسیقی تیتراژ: بهرام دهقان‌یار
«علی‌اکبر شیدا» از شاعران و تصنیف‌سازان قدیمی ایران بود که شعر و موسیقی اثر را خود می‌ساخت و به همین خاطر آثارش از نظر تلفیق شعر و موسیقی از آثاری است که در موسیقی ایران به عنوان الگو و نمونه معرفی می‌شوند. شیدا در دوره قاجار زندگی می‌کرده و بیشتر تصنیف‌هایش نیز با مضمون عشقی ساخته شده است. پس کمتر کسی است که آثار این بزرگ‌مرد موسیقی ایران را نشنیده باشد.
«علی‌اکبر شیدا» سازنده تصنیف‌های عشقی بسیاری است که در زیر نام تعدادی از آن‌ها را می‌آوریم:
امشب شب مهتابه، عقرب زلف کجت، ای مه من، ماه غلام رخ زیبای تو و بسیاری تصنیف‌های دیگر.
«بهرام دهقان‌یار» نیز آهنگسازی است با سابقه و کارهایش در اکثر سریال‌های تلویزیونی سال‌های گذشته، در خاطر مردم ثبت شده است. سریال‌های مختلفی مانند خانه سبر، همسران، خونه مادر بزرگه و …
بهرام دهقان‌یار ضمن داشتن سابقه طولانی و علمی در کار آهنگسازی، دارای خصوصیات اخلاقی خاصی است که وی را نزد اهالی موسیقی و سینما به شخصی قابل احترام تبدیل کرده است.
«مهران مدیری» نیز خود از کسانی است که هم‌اکنون تلاش‌هایش برای حفظ مادی و معنوی اثر هنری‌اش به بار نشسته و توانسته تاثیر بسیار خوبی بر جامعه بگذارد.
با توجه به سابقه عوامل سریال و اتفاقات خوشایندی که صورت گرفته، به نظر می‌رسد که اشتباهی در نگارش عنوان‌بندی تیتراژ صورت گرفته که اشتباهی ناخواسته بوده ولی باید اصلاح گردد.
تصنیفی که برای این سریال انتخاب شده از تصنیف‌هایی است که تمام ایرانیان، آن را هزاران بار شنیده‌اند و زمزمه کرده‌اند. تصنیف به یاد ماندنی «امشب شب مهتابه» از دلنشین‌ترین و لطیف‌ترین تصنیف‌های موسیقی قدیم ایران است.
این آثار مانند میراث فرهنگی کشور باید به درستی معرفی و حفظ شوند.
در این جا از جناب مهران مدیری، درخواست داریم که ضمن اصلاح تیتراژ سریال، در صحبت آغازین دوره‌های بعدی، توضیحات لازم در مورد سازنده و شاعر تصنیف «امشب شب مهتابه» را بازگو کند.

0 نظرات:

ارسال یک نظر

مطالب قبلي