چند توصیه امنیتی به کاربران اینترنت

۱۳۸۸/۰۷/۰۶ | برچسب‌ها: | 0نظرات

مراقب یقه سفید‌های اینترنت باشیدهمگام با توسعه فناوری‌ها و ابزارهای ارتباطی کلاهبرداری‌های اینترنتی بیشتر می‌شود. کارشناسان این روزها بیش از گذشته به کاربران اینترنتی برای نگهداری اطلاعات و رمز‌ها و حساب‌های خود در فضای مجازی توصیه می‌کنند.
شاید بیشتر کاربران بر این گمان باشند که اطلاعات آن‌ها فقط در صورت هک شدن لو می‌رود و امنیت آن‌ها را به خطر می‌اندازد. اما چنین نیست.
تجارت نوین و پیشرفت فناوری اطلاعات به تاجران، شركت‌ها و بخش صنعت امكان می‌دهد كه جریان امور خود را تسهیل كنند و بر توانایی‌ها و مهارت‌های خود بیافزایند. با وجود این همه مزایا، فناوری اطلاعات عرصه را برای بزهكاران باز كرده است به طوری كه آن‌ها با ناشناس ماندن و صرف هزینه و وقت كمتر اعمال مجرمانه خود را انجام می‌دهند.
به این ترتیب در محیط وب و اینترنت، بزهكاران با حجابی افسونگر و به صورت ناشناس وارد این فضای مجازی می‌شوند كه در نتیجه نه تنها به مصرف‌كنندگان و سرمایه‌گذاران ضرر می‌رسانند بلكه اعتماد مصرف‌كنندگان را به تجارت الكترونیك و فناوری اطلاعات تضعیف می‌كنند.
كلاهبرداری اینترنتی یكی از جرایم یقه سفید‌ها محسوب می‌شود كه با توسعه اینترنت و ارتباطات اینترنتی گسترش یافته و منظور از آن هرگونه كلاهبرداری است كه به وسیله برنامه‌های رایانه‌ای یا ارتباطات شبكه اینترنتی انجام می‌شود. در واقع كلاهبرداری اینترنتی به هر نوع طرح متقلبانه‌ای گفته می‌شود كه یك یا چند بخش از اینترنت را به كار می‌گیرد تا درخواست‌های خود را به منظور انجام معامله‌های جعلی و بردن اموال قربانیان احتمالی مطرح ‌كند.
از این‌رو کارشناسان امنیتی چند توصیه به کاربران اینترنتی کرده‌اند تا در فضای مجازی بتوانند از اطلاعات و سرمایه خود حفاظت کنند. چند هشداربانك‌ها و موسسات اعتباری هیچ‌گاه از طریق نامه‌های الكترونیكی اطلاعات محرمانه شما را درخواست نمی‌كنند. بنابراین هرگاه در صندوق پستی خود نامه‌هایی از این دست را مشاهده كردید به سرعت آن را حذف كنید. همچنین كلاهبرداران اینترنتی ممكن است به شیوه‌های مختلف درصدد جلب اعتماد شما برآیند، بنابراین از ارایه اطلاعات حساب بانكی یا مشخصات خود با آنان خودداری كنید.
مطمئن باشید كه كلاهبرداران اینترنتی با مراجعه به سایت‌های مختلف می‌توانند اطلاعات شخصی افراد را به دست آورند. بنابراین در صورت مشاهده مشخصات خود به طور كامل و دقیق در نامه آن‌ها، سعی كنید حساب بانكی خود را تغییر دهید.
در صورت وارد شدن به بازی این كلاهبرداران، سعی كنید پیش از واریز كردن هرگونه وجهی به حساب آن‌ها، مراتب را از طریق وزارت امور خارجه و سفارتخانه‌های مربوط به كشور فرستنده نامه پیگیری كنید.
با توجه به اینكه بیشتر كلاهبرداران درخواست واریز پول به حساب‌های خارجی را دارند، بنابراین اگر كاربر مبالغ هر مرحله را به بانك خارجی اعلام شده پرداخت كند، در مراحل بعدی نیز هزینه‌های بالاتری از او درخواست می‌شود. این فرآیند تا جایی پیش می‌رود كه مبالغ زیادی از كاربر قربانی اخاذی می‌شود. این در حالی است كه پس از پیگیری مالباخته برای روشن شدن وضعیت خود، كلاهبرداران به بهانه‌های مختلف طفره می‌روند یا ارتباط ایمیلی خود را قطع می‌كنند.
بنابراین به تمامی كاربران هشدار داده می‌شود اگر نامه‌های الكترونیكی با عنوان برنده شدن جایزه، استخدام و... را دریافت كردید كه در متن آن نامه‌ها، به هر طریقی هزینه‌هایی را درخواست كرده‌اند، هویت فرستنده را از طریق نمایندگی‌های معتبر خارجی بررسی كنید تا در دام كلاهبرداران اینترنتی گرفتار نشوید.
این قبیل كاربران متخلف حس طمع كاربران قربانی را تحریك می‌كنند و پس از تطمیع آنان، اهداف شوم خود را به مرحله اجرا می‌گذارند. بخش دیگری از كلاهبرداری‌ها نیز از طریق تماس با منازل، شركت یا تلفن‌های همراه انجام می‌شود؛ به گونه‌ای كه پس از تماس با شماره‌ای كه به صورت تصادفی انتخاب شده است، اعلام می‌كنند كه شما در قرعه‌كشی خاصی یك دستگاه ساعت یا ماشین حساب برنده شده‌اید.
در اینجا نیز با تطمیع افراد، نشانی محل سكونت آن‌ها را دریافت می‌كنند و پس از مراجعه به محل دریافتی، هدیه‌ای باارزش پایین را تحویل می‌دهند. در كنار آن نیز یك كارت اینترنتی با مدت كاركرد زیاد و با قیمت ارزان‌تر از كارت‌های موجود در بازار را به قربانی می‌فروشند كه در بیشتر موارد، بی‌اعتبار است.
در مورد تلفن همراه نیز پیامی كوتاه از یك شماره نامشخص ارسال و اعلام می‌شود كه شما برنده شارژ رایگان شده‌اید و با ارسال كد مندرج در پیام كوتاه به شما هزینه مكالمه رایگان هدیه داده می‌شود. این در حالی است كه كد مذكور باعث كم شدن مقدار هزینه مكالمه موجود در حساب قربانی می‌شود و آن مقدار هزینه را به فرستنده پیام كوتاه انتقال می‌دهد. در این خصوص نیز هشدار داده می‌شود اگر كسی با شماره تلفن شهروندی تماس گرفت، ممكن است قصد اخاذی یا كلاهبرداری داشته باشد یا حداقل مشخصات هویتی و سكونت مخاطب را به دست بیاورد و در آن صورت مشكلاتی را برای شهروندان ایجاد خواهد كرد. بنابراین شهروندان برای پیشگیری از بروز مشكلات مالی و امنیتی، لازم است پیش از هر پاسخی به مخاطبان تلفنی یا اینترنتی ابتدا از هویت واقعی آنان اطمینان حاصل كنند و پس از آن پاسخ دهند.

0 نظرات:

ارسال یک نظر

مطالب قبلي