زمان حذف یارانه گندم، برنج و شیر

۱۳۸۹/۰۳/۱۲ | برچسب‌ها: | 0نظرات

 
محمدعلی ضیغمی معاون وزیر بازرگانی اعلام کرد یارانه کالاهایی مانند گندم ، برنج ، شیر ، خدمات پستی، خدمات هواپیمایی و خدمات ریلی (مسافری) تا پنج سال آینده حذف می‌شود.


 معاون وزیر بازرگانی در سمینار چگونگی اجرای هدفمند کردن یارانه ها ، با طرح سئوالاتی از جمله این که چرا قانون هدفمندکردن یارانه ها اجرا می شود و چرا باید یارانه ها هدفمند شود ، گفت: در حال حاضر بخش عمده یارانه‌ها به جای تولید، صرف مصرف‌ می‌ شود که با روند فعلی، تا سال 1404همه تولیدات داخلی نفت و گاز کشور جوابگوی مصرف نبوده و ناچار مجبور به واردات نفت و گاز خواهیم بود.
معاون وزیر بازرگانی با بیان این نکته که سالانه حدود 110 هزار میلیارد تومان یارانه به صورت غیرهدفمند در جامعه توزیع می‌شود ، افزود : در حال حاضر 30 درصد طبقه مرفه، تنها 70 از این میزان یارانه را به خود اختصاص داده ‌اند.
وی تصریح کرد: 29 درصد تولید ناخالص داخلی را یارانه‌ها تشکیل می‌هند که 26 درصد از آن به انرژی تعلق دارد، این درحالی است که با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، بی تردید توان اقتصادی و سطح ارتقای خانواده های ایرانی بالا خواهد رفت.
به گفته ضیغمی، دهک دهم شهری، 22 برابر بنزین، 35 برابر گازوئیل، 14 برابر برق و 3 برابر گاز بیشتر به دهک نخست مصرف می‌ کند.
رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان خاطرنشان کرد: دهک دهم روستایی ، 49 برابر بنزین ، 25 برابر گازوئیل، 5 برابر برق و گاز بیشتر نسبت به دهک نخست مصرف می‌کند.
محمدعلی ضیغمی گفت: در حال حاضر وضعیت فعلی مصرف حامل های انرژی در ایران بترتیب 17 برابر ژاپن، 8 برابر اروپا و 2 برابر کشور چین است که این میزان مصرف ، معادل کشوری با جمعیت 750 میلیون نفر است.
وی با بیان اینکه برای اجرایی شدن این طرح همه مسئولان درسراسر کشور باید دست به دست هم بدهند و از دولت حمایت کنند افزود: بیش از 37 درصد مصرف بنزین و گازوئیل خاورمیانه به ایران اختصاص دارد که در حال حاضر روزانه 22 میلیون لیتر بنزین وارد کشور شده که با توجه به این میزان مصرف ، تا سه سال آینده دیگر قادر به تامین گاز مصرفی کشور نخواهیم بود.
رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ، اجرای این طرح را بزرگ ترین جراحی اقتصادی پس از انقلاب اسلامی خواند و دلیل این امر را نظر مساعد مقام معظم رهبری و دولت مردان اقتصادی دانست و افزود: تا پایان دوره 5 ساله پیش‌بینی شده یارانه کالاهایی مانند گندم، برنج، شیر، خدمات پستی، خدمات هواپیمایی و خدمات ریلی (مسافری) حذف شود.
معاون وزیر بازرگانی‌ با اشاره به کلیات قانون هدفمند کردن یارانه‌ها تاکید کرد: با اجرای این طرح، 50 درصد خالص وجوه آزاد شده بین اقشار با درآمد پایین بازتوزیع، 30 درصد به تولید و 20 درصد باقیمانده جهت انجام طرحهای عمرانی در اختیار دولت قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به تجارب موفقیت ‌آمیز کشورهای ترکیه، الجزایر و بلغارستان، تونس و یمن در اجرای هدفمندسازی یارانه‌ها و حذف تدریجی و مرحله‌ای آن براساس سیاستگذاری شرایط خاص کشور، افزود: نظام فعلی پرداخت یارانه ها در کشور، الگوی مصرف، تولید و سرمایه گذاری را مختل کرده که با هدفمندکردن یارانه ها اقشار آسیب پذیر جامعه نیز از رفاه نسبی بیشتری برخوردار خواهند شد.
ضیغمی با اشاره به وجود قاچاقچیان و فعالان اقتصاد زیرزمینی و واسطه‌گران رانت‌خواران بعنوان چالش های پیش ‌روی اجرایی کردن هدفمندسازی یارانه‌ها ، با درخواست از مسئولان بمنظور اطلاع رسانی صحیح و شفاف در بین مردم اظهار داشت: اجرای این طرح از سال ها قبل مطرح بوده که با همت دولت دهم و حمایت مردم و مسئولان اجرایی خواهد شد.
وی با بیان این که برای اجرایی شدن این طرح همه مسئولان باید دست به دست هم بدهند و از دولت حمایت کنند افزود: با توجه به کارگروهای ایجاد شده و سیاستگذاریهای انجام شده در این راستا ، مسئولیت برنامه‌ریزی در حوزه اصلاح نظام توزیع کالاها و خدمات برعهده وزارت بازرگانی محول شده است.
معاون وزیر بازرگانی با بیان مشکلات و چالشهای پیشرو در نظام توزیع کالا و خدمات ، اظهار داشت: با تدوین برنامه‌هایی جهت تقویت و منطقی کردن مدیریت شبکه و عوامل توزیع ، و فراهم کردن زمینه‌های امکان استفاده از صرفه‌جویی های و تسهیل رقابت دربازار اقتصاد کشور عملاً به بهره وری و به تبع آن کارایی اقتصادی سوق پیدا خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به لزوم سیاستگذاری و در راستای هدفمندسازی یارانه‌ها ضمن تشکیل شورای طرح تحول در وزارت بازرگانی پروژه هشت‌ گانه‌ای نیز به شورای مذکور معرفی شد که یکی از آنها کمیسیون نظارت و بازرسی است.
رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ضمن اشاره به اصلاح قیمت حاملهای انرژی در چارچوب طرح تحول اقتصادی و لزوم کنترل قیمتها گفت : تورم ناشی از اجرای هدفمند کردن یارانه ها را می توان با برنامه‌ریزی اصولی و با کمترین هزینه در جامعه کنترل کرد.
ضیغمی اظهار داشت: بهرحال شرایط موجود نظام پرداخت یارانه‌ها قابل دفاع نیست و باید با هماهنگی، همکاری و همدلی همه اجرای طرح هدفمندسازی یارانه ها تحقق یابد.

0 نظرات:

ارسال یک نظر

مطالب قبلي