آخرین اخبار از خرید و معافیتهای سربازی آذرماه89

۱۳۸۹/۰۹/۰۶ | برچسب‌ها: | 0نظرات

http://img.tebyan.net/big/1387/12/20090317113018706_3.jpg
شرايط يکسان خدمت فرزندان مسئولان، مختومه شدن خريد خدمت، آخرين وضعيت معافيتهاي رهبري، ميزان حقوق سربازان و دلايل افزايش غائبان سربازي از جمله محورهاي گفتگوي مهر با سردار موسي کمالي بود.

سردار موسي کمالي مشاور معاون نيروي انساني ستاد کل نيروهاي مسلح و مدير سابق مشمولان ستاد کل نيروهاي مسلح ضمن بازديد از خبرگزاري مهر به سوالات خبرنگاران پيرامون مشکلات و مسائل سربازي از جمله نحوه خدمت فرزندان مسئولان دولتي، خريد خدمت، ميزان حقوق سربازان، قانون جديد نظام وظيفه، معافيتهاي مقام معظم رهبري و دلايل افزايش غائبان خدمت سربازي پاسخ داد که مشروح اين گفتگو را در ادامه مي خوانيد.

-آيا اين موضوع که مکان و دوره خدمت فرزندان مسئولان به مراتب آسانتر از ساير مشمولان است صحت دارد؟

سردار کمالي: مناطق کشور براي انجام خدمت سربازي به 9 قسمت تقسيم شده اند که در اعزام به مناطق پنج به بالا هر مشمولي آزاد است اما افرادي که خواستار خدمت در مناطق پنج به پايين باشند يا بايد جزء خانواده ايثارگران، کميته امداد و سازمان بهزيستي باشند و يا متاهل باشند. اگر سازماني فردي را براي انجام خدمت سربازي درخواست کند بايد تعهد دهد که آن فرد جزء اقوام درجه يک سببي و نسبي مسئولان سازمان نباشد در غير اين صورت و احراز نسبيت مشمول با مسئولان سازمان علاوه بر اينکه با سازمان مربوطه برخورد و سهميه آنان قطع مي شود سرباز نيز از ادامه سربازي در آن محل منع مي شود. البته منکر آن نمي شويم که در شرايط فعلي برخي دخل و تصرفها در نحوه خدمت سربازي برخي مشمولان رخ مي دهد که راهي براي جلوگيري از آن وجود ندارد اما ستاد کل نيروهاي مسلح تمام تلاش خود را براي کاهش اين دخل و تصرفها مي کند به نحوي که با متمرکز کردن اعزام مشمولان به خدمت سربازي در تهران و اعلام مکان و زمان خدمت آنان بر اساس کد، امکان  دخل و تصرفها بسيار کاهش يافته است.

فرزندان مقام معظم رهبري، رئيس جمهور و رئيس ستاد مشترک نيروهاي مسلح با همين سيستم وارد خدمت سربازي شدند و برخي از آنان در بدترين شرايط خدمت خود را سپري کردند. هيچ کدام اين افراد در مناطق خاص خدمت نکردند و تفاوتي نيز ميان آنان و ساير مشمولان قائل نشده است.

مدتي پيش برخي از افراد مصوبه اي را از مجلس گرفته بودند تا فرزندان نظاميان، خود محل خدمتشان را تعيين کنند ولي زماني که اين موضوع به گوش مسئولان نظامي رسيد آن را مسکوت کرده و اجازه ابلاغ اين مصوبه را ندادند.

-آيا پرونده خريد خدمت سربازي در کشور بسته شده و ديگر هيچگاه شرايط خريد خدمت تکرار نمي شود؟

سردار كمالي:بحث خريد خدمت در خارج از کشور همچنان ادامه دارد و افرادي که تا پايان سال 82 از کشور خارج شده اند مي توانند طبق قانون بودجه با پرداخت 10 ميليون تومان خدمت سربازي خود را بخرند. اين مبلغ در سال گذشته پنج ميليون بود که در سال جاري بر اساس نظر دولت به 10 ميليون افزايش يافت. در واقع نمي توان کاري جز دادن اجازه خريد خدمت براي مشمولان خارج از کشور کرد زيرا نه مي توان آنان را دستگير کرده و نه مي توان آنان را از کشور طرد کرد چون در اين صورت جذب نيروهاي ضد انقلاب مي شوند. برهمين اساس براي آنان تمهيداتي اتخاذ شد تا ضمن خريد خدمت سالي يکبار به مدت سه ماه به کشور تردد کنند. همچنين دانشجوياني که تا پايان سال 85 از کشور خارج شدند مي توانند سالي دو بار به مدت سه ماه به کشور تردد کنند اما در داخل کشور هيچ سياستي براي فروش مجدد سربازي وجود ندارد و پرونده اين موضوع براي هميشه در کشور مختومه شده است.

-معافيتهاي رهبري بر چه مبنايي در کشور اعمال مي شود؟

سردار كمالي:اين گونه معافيتها به ندرت در کشور اتفاق مي افتد که اولين آن در سال 75 بود که شوراي انقلاب متولدين تا سال 34 را از خدمت سربازي معاف کرد. بحث معافيتهاي رهبري براي دومين بار در سال 82 براي متولدين تا سال 55 اعمال شد زيرا افرادي که به هر دليلي به جبهه نرفتند پس از آن شرايط سختي را در جامعه متحمل شدند برهمين اساس از خدمت سربازي معاف شدند. پس از سال 82 ديگر هيچ تصميمي در کشور براي انجام معافيت رهبري گرفته نشده و مشمولان نيز منتظر برخورداري از چنين معافيتي نباشند زيرا کشور در سالهاي اخير در شرايط عادي بوده و افراد موظف به انجام خدمت سربازي هستند برهمين اساس نيامدن آنان به خدمت سربازي بي حرمتي به افرادي است که به خدمت سربازي اعزام شده اند.

-هزينه اي که ستاد کل نيروهاي مسلح به طور ميانگين براي هر سرباز متحمل مي شود چه ميزان است؟

سردار كمالي:هزينه هر سرباز به طور ميانگين يک ميليون تومان در سال است که بخشي از اين هزينه به صورت مستقيم و بخشي به صورت غيرمستقيم اعمال مي شود. هزينه هاي مستقيم مربوط به خوراک و پوشاک سربازان است و هزينه هاي غير مستقيم به حقوق سربازان در دوره خدمت سربازي ارتباط دارد.

-در سالهاي اخير روند غيبت سربازان بسيار افزايش يافته است به نظر شما دليل اين امر چيست؟

سردار كمالي:غائبان خدمت سربازي دو دسته اند: دسته اول افرادي هستند که حداقل به مدت يک ماه يا حداکثر 6 سال غيبت مي کنند اما نهايتا براي انجام خدمت سربازي مراجعه مي کنند که تعداد اين افراد بسيار بالاست و روندي صعودي را در پيش گرفته است اما دسته دوم غائبيني هستند که اصلا قصد اعزام به خدمت سربازي را ندارند که تعداد اين افراد نسبت به 10 سال گذشته 2/0 افزايش داشته است.

زياد بودن سربازان و عدم برخورد جدي با مشمولان غائب، تصميمات مختلف نيروهاي مسلح در بخشش و کاهش خدمت سربازي، اظهار نظر مسئولان غير مربوط در زمينه خدمت سربازي و تشديد افکار عمومي از جمله دلايل افزايش غيبت مشمولان خدمت سربازي در سالهاي اخير بوده است.

-ميزان حقوق سربازان در حال حاضر چقدر است؟

سردار كمتژالي:در حال حاضر سرباز يکم 42 هزار و 700، سرباز دوم 41 هزار و 800، سرباز سوم 41 هزار و 500، گروهبان يکم 49 هزار، گروهبان دوم 47 هزار، گروهبان سوم 45 هزار و سرجوخه 43 هزار و 600 ، استوار يکم 54 هزار، استوار دوم 51 هزار، ستوان يکم 69 هزار و 600، ستوان دوم 62 هزار و 800، ستوان سوم 58 هزار و ستوان يکم پزشک 76 هزار و 900 تومان حقوق از ستاد کل نيروهاي مسلح دريافت مي کنند.

ستاد کل نيروهاي مسلح در قانون جديد نظام وظيفه موضوعات پوشاک، بيمه و غذاي سربازان را مدنظر قرار داده اما مجلس به حقوق سربازان پرداخته و آن را 4.5 تا 5 درصد افزايش داده که اين امر موجب افزايش بار مالي طرح و تاخير تصويب آن شده است اما پس از تصويب اين قانون تغييراتي در زمينه حقوق سربازان رخ خواهد داد. بار مالي اين قانون پس از تصويب در مجلس بيش از دو هزار ميليارد ريال در سال برآورد شده در حالي که برآورد ستاد کل نيروهاي مسلح حدود 600 ميليارد ريال بود.

0 نظرات:

ارسال یک نظر

مطالب قبلي