روش تهیه تيه لا

۱۳۸۹/۰۵/۱۷ | برچسب‌ها: | 0نظرات

مواد لازم:
بادمجان كوچك                                                     2 عدد
سيب زميني                                                       700 گرم
گوجه فرنگي                                                        700 گرم
سير                                                                  4 حبه
پياز بزرگ                                                            1 عدد
كرفس                                                                1 ساقه
برگ جعفري خرد شده                                           2 قاشق سوپخوري
روغن زيتون بي بو                                                سه چهارم پيمانه
برگ ريحان                                                          100 گرم
پودر ارگانو                                                           1 قاشق چايخوري
نمك و فلفل                                                         به دلخواه
طرز تهيه:
بادمجان ها را پوست بكنيد و از طول بسيار ناز ورقه كنيد. ورقه­هاي بادمجان را 30 دقيقه در محلول آب و نمك بگذاريد تا تلخي و سياهي آن برود.
سپس بادمجان ها را در آبكش بريزيد و روي آن اب سرد بگيريد آب آن كاملا برود. سيب زميني­ها را پوست بكنيد و مانند چيپس نازك كنيد و بشوييد. سپس آنها را كاملاً خشك كنيد. گوجه فرنگي را پوست بكنيد و هسته و آب اضافي آن را كنار بگذاريد و گوشت آن را به صورت نگيني و بسيار ريز خرد كنيد.
سير، پياز و كرفس را تميز كنيد و بشوييد. سپس همه را به صورت نگيني ريز خرد كنيد.  چند برگ ريحان را كنار بگذاريد و باقي آن را خرد كنيد. گوجه فرنگي، سير، پياز، كرفس، جعفري خرد شده، ريحان خردشده، پودر ارگانو، نمك و فلفل را با هم در ظرفي كاملاً مخلوط كنيد.
در يك ظرف مناسب وترجيحاً پيركس، ابتدا سيب زميني بچينيد. چند قاشق از مخلوط گوجه فرنگي و سبزيجات روي آن بدهيد. بعد بادمجان را روي آن بچينيد و روي آن را نيز با تركيب گوجه فرنگي و سبزيجات بپوشانيد. به همين ترتيب ادامه دهيد تا مواد تمام شود. لايه رويي ظرف بايد از تركيب گوجه فرنگي و سبزيجات پوشيده باشد. بعد روي ظرف را با فويل بپوشانيد و ظرف را در سيني مخصوص فر بگذاريد تا اگر هنگام پخت سر رفت، در فر دود نكند. غذا را در يك ساعت در فر داغ بپزيد و بعد فويل روي ظرف را برداريد و 15 تا 20 دقيقه هم بدون فويل و درپوش پخت را ادامه دهيد تا سبزيجات كاملاً بپزند و نرم شوند. بعد از اينكه غذا را از فر خارج كرديد و كمي خنك شدن با برگ ريحان روي آن را تزيين و سرو كنيد.
نكته: اين غذا يك غذاي سنتي ايتاليايي است و ازمنطقه آپيلا، منطقه­اي در جنوب غربي ايتاليا آمده و اسم آن از يك ظرف سنتي گرفته شده است. پخت آن يك سنت خانگي است و اصالت اين غذا مانند غذاهاي اصيل و قديمي ايراني مثل اشكنه، يتيمچه و... است.

0 نظرات:

ارسال یک نظر

مطالب قبلي