سه قانون اساسی کاهش وزن

۱۳۸۸/۱۱/۱۷ | برچسب‌ها: | 0نظرات

http://download.novintabligh.com/wp-content/uploads/2009/11/vegetarian-diet-trap.jpg

برای آنکه فردی، چه آن کسی که بعد از رژیم لاغری وزن‌اش را کم کرده و چه آن کسی که در مرحله وزن ایده‌آل است و بخواهد وزن خود را در همان محدوده طبیعی نگه دارد، چند راهکار ارایه می‌كنیم به این ترتیب كه،...
1 انتخاب یک رفتار صحیح در غذا خوردن، مهم است؛
به این معنی که حتما روزانه 5 تا 6 وعده میل شود. صبحانه فراموش‌ نشود،‌ تند غذا نخورید و با آرامش غذا میل کنید. از مصرف غذاهایی که تراکم کالری بیش از اندازه دارد، در برنامه غذایی باید پرهیز شود. منظور این است که غذاهایی که در وزن مساوی می‌توانند کالری بیشتری را برای بدن تامین کنند، میل نشود.
حتما از تمامی گروه‌های غذایی در روز و حتی در هر وعده غذایی استفاده شود. زیرا حذف برخی گروه‌ها می‌تواند تعادل و موازنه دریافت کالری و مواد مغذی را به هم بزند. به طور مثال، اگر کسی روزانه شیر و لبنیات مصرف نکند، به فرض آنکه مقادیر زیادی از گروه‌های غذایی دیگر بخورد، به هیچ عنوان کلسیم یا ویتامین B2 را دریافت نخواهد کرد و به اثبات رسیده کسانی که کلسیم به مقدار کافی دریافت نمی‌کنند و دچار کمبود کلسیم هستند، موازنه کالری در بدن‌شان به هم خورده و همین کمبود می‌تواند سبب اضافه وزن شود. این موضوع حتی در مورد كسانی كه به كمبود آهن دچارند نیز صادق است.
2 نحوه غذا خوردن، میزان غذا و حتی نوع غذای مصرفی باید با حالت فیزیکی بدن تناسب داشته باشد.
یعنی اگر کسی شغل نشسته دارد اما استرس‌اش بالاست، مسلما نمی‌تواند مثل فردی که شغل پرتحرک و بانشاطی دارد، غذا بخورد. واقعیت این است که چنین افرادی کالری دریافتی در وعده‌های غذایی مختلف روزانه‌شان بیش از فرد مشابه فعال خواهد شد و همین افزایش مقدار کالری‌ حتی در مقادیر کم در دراز مدت می‌تواند به افزایش وزن منجر شود.
3 در نوع نوشیدنی‌ها باید دقت کرد.
بسیاری از نوشیدنی‌ها شاید به ظاهر در یک وعده غذایی کالری قابل توجهی نداشته باشند اما در طولانی‌‌مدت مصرف زیادشان می‌تواند منبع انرژی بوده و موجب چاقی شود. برخی از این نوشیدنی‌ها که حتی یک وعده‌شان هم کالری قابل توجهی به بدن می‌رساند؛ مانند نوشابه‌های کولاداری که مقدار قند بالایی دارند و می‌توانند متابولیسم دریافت انرژی را باز به نحوی دیگر مختل کنند. برای مثال، کسی که نوشیدنی شیرینی مثل شربت یا نوشابه کولادار مصرف می‌کند، قندخون‌اش به یک‌باره بالا رفته و از آن طرف پاسخ طبیعی بدن، افزایش ترشح انسولین است. انسولین قندخون را به سرعت پایین آورده و تکرر گرسنگی در این فرد پیش آمده و او را به ریزه‌خواری‌ وا می‌دارد که مقادیر کالری که به این ترتیب وارد بدن می‌شود موجب چاقی خواهد شد. حتی در مورد چای نیز اگر با مقدار قابل‌‌توجهی کیک، بیسکوییت یا قند مصرف شود و تکرار آن در طول روز بالا رود، می‌تواند کالری زیادی وارد بدن کند که در طولانی‌مدت سبب اضافه وزن می‌شود. پس ثابت نگه‌داشتن وزن، مجموعه‌ای از عوامل رفتاری تغذیه‌ای و عملکردی (فیزیکی) فرد است که موازنه کالری را در بدن تنظیم می‌‌کند و نهایتاً ثبات وزن را به همراه می‌آورد.

0 نظرات:

ارسال یک نظر

مطالب قبلي