شرایط پرداخت مستقیم خسارات حوادث رانندگی

۱۳۸۹/۱۰/۰۴ | برچسب‌ها: | 0نظرات



دولت در راستای اصلاح قانون بیمه و ارائه تسهیلات به زیان دیدگان حوادث رانندگی با دستورالعمل اجرایی ماده (14) قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث را موافقت کرد.
به گزارش پخش اخبار چندرسانه ای به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، دستورالعمل اجرایی ماده (14) قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث در خصوص حق مراجعه مستقیم اشخاص ثالث زیان‌دیده در حوادث رانندگی به شرکت‌های بیمه و صندوق تامین خسارت‌های بدنی جهت دریافت خسارت به تصویب وزیران عضو کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک رسید.
این دستورالعمل که به پیشنهاد وزارت اقتصاد و به استناد ماده (14) قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث ـ مصوب 1387ـ به تصویب رسیده، در خصوص خسارت های بدنی مقرر می‌دارد که شخص ثالث زیان‌دیده یا ورثه قانونی وی حق دارد با ارایه مدارک ذیل برای دریافت خسارت بدنی به طور مستقیم حسب مورد به بیمه‌گر مربوط یا صندوق مراجعه کند.
بر اساس این دستورالعمل، پرداخت خسارت در حوادث منجر به فوت منوط به ارایه گواهی انحصار وراثت خواهد بود. در صورت فقدان یا انقضای بیمه‌نامه، فرار یا عدم شناسایی مسئول حادثه حسب مورد ارائه بیمه‌نامه وسیله نقلیه مسبب حادثه، مدارک شناسایی وسیله نقلیه مسبب حادثه و یا گواهینامه رانندگی مسئول حادثه برای ارائه به شرکت یا صندوق الزامی نیست.
همچنین اشخاص ثالث زیان‌دیده در حوادث رانندگی منجر به صدمات بدنی غیر از فوت می‌توانند برای دریافت پنجاه درصد خسارت بدنی تقریبی، موضوع ماده (16) قانون با ارایه مدارک فوق مستقیماً به شرکت بیمه مربوط یا صندوق مراجعه و خسارت متعلقه را مطالبه و دریافت نمایند.
در اجرای ماده (15) قانون، بیمه‌گر یا صندوق حسب مورد موظف است حداکثر پانزده روز پس از دریافت مدارک لازم، خسارت متعلقه را پرداخت و در صورت وجود نقص در مدارک ارایه شده مراتب را ظرف یک هفته به صورت کتبی به متقاضی اعلام نمایند.
بیمه‌گر یا صندوق حسب مورد موظف است پس از صدور رأی قطعی مراجع قضایی و ارایه آن توسط اشخاص ثالث زیان‌دیده، باقیمانده خسارت متعلقه (موضوع قسمت اخیر ماده 16 قانون) را به شخص ثالث زیان‌دیده پرداخت کند.
همچنین در حوادث رانندگی منجر به فوت، بیمه‌گر می‌تواند در صورت توافق با راننده مسبب حادثه یا بیمه‌گذار و ورثه شخص ثالث، بدون نیاز به رأی مراجع قضایی، دیه و دیگر خسارت‌های بدنی وارد شده را به وی پرداخت نماید.

0 نظرات:

ارسال یک نظر

مطالب قبلي