ارزش تغذيه اي خربزه

۱۳۸۸/۰۷/۲۸ | برچسب‌ها: | 0نظرات

خربـزه ميـوه اي شيـريـن ، لذيـذ و گواراست که انـواع گوناگوني دارد و بهتـريـن آن خربـزه خراسان است.
رسول گرامي اسلام (ص) در بيان خواص خربزه فرموده اند : خربزه از زينت هاي زمين است ، آب آن از رحمت الهي ، و شيريني آن از بهشت است.
همچنيـن مي فرمايـنـد : خوردن خربزه پيش از غذا ، بدن را مي شويد و بيماري را از بدن ريشه کن مي کند . خربزه
از امام علي عليه السلام نـقـل شده است خـوردن خـربـزه ، مثـانـه را پـاک و سنـگ مـثـانـه را آب مي کند و ادرار را افزايش مي دهد . ايشان مي فرمايند :
خربزه چند خاصيت دارد :
 1 - خوردني است.
 2 - آشاميدني است ، چون آبدار است.
 3 - ميوه است .
 4 - گل است ( زيرا بويي مطبوع دارد ).
 5 - شيريني است ( زيرا داراي قند زياد است ).
 6 - روده ها و معده را شستشو مي دهد.
 7 - معده و روده را پاکيزه مي کند.
 8 - سبزي است.
 9 - دواي درد است.

 قسمت هايي از اين ميوه که در تغذيه و پزشکي استفاده مي شود، عبارت اند از:
 گوشت ، تخم و پوست ميوه.

• خواص درماني خربزه
 1 - خربزه داراي ويتامينA است ، از اين رو درترميم و تجديد سلول هاي بدن نقش دارد.
 2 - خربزه با داشتـن خاصيت ادرارآور بـودن در بيماري هاي سنگ کليه و مثانه مفيد است ؛ در اين بيماري ها بايد نمک و فلفل کمتر خورده شود.
 3 - خربزه سرشار از ويتامين هاي A ، D و C و سلولز است.
 4 - خربزه به علت دارا بودن خاصيت مليّن ، براي معالجه يبوست تجويز مي شود.
 5 - اگر گـوشـت خـربـزه را له کـنيـد و بـه صورت مـرهـم روي سوختگي هاي سطحي پوست بـدن بگذاريد ، آن را معالجه خواهد کرد.
 6 - تخم خربزه براي سرفه حاد ، درد سينه و حلق و تب هاي شديد مفيد است.
 7 - خربزه باعث افزايش شير در زنان شيرده مي شود.
 8 - مغز تخم خربزه ي بو داده طبيعت گرم دارد.
 9 - مغز تخم خـربـزه ي بـو داده داراي خاصيت ادرار آور ، نرم کننده و افـزايـش دهنده ميل جنسي است.
 10 - خربزه براي اشخاص مبتلا به سل ريوي و کم خوني مفيد است.
 11 - خربـزه ، رنگ چـهـره را روشن مي کنـد و بـيـماري استسقاء ( احساس تشنگي دائمي ) را درمان مي نمايد.
 13 - خربزه به هضم غذا کمک مي کند و رودل را برطرف مي نمايد.
 14 - خوردن 8 گرم دم کرده ي پوست خشک شده ي خربزه ، سنگ مثانه را دفع مي کند.

• احتياط لازم در مصرف خربزه
 1 - مصرف زياد خربزه باعث نفخ مي شود ، در نتيجه در ناحيه معده و روده ايجاد درد مي نمايد.
 2 - بايد خربزه را بعد از غذا مصرف نمود ، زيرا در غير اين صورت توليد اسهال و ورم روده مي کند.
 3 - خوردن خربزه کال در کساني که معده ضعيف دارند ، توليد اسهال مي کند . همچنيـن خلط را مي افزايد و براي سينه درد و سرماخوردگي مضر است.

0 نظرات:

ارسال یک نظر

مطالب قبلي