بازار گرم همستر این روزها

۱۳۸۸/۰۷/۱۶ | برچسب‌ها: | 0نظرات

زیرخانواده از جونده ها است که خود ۱۸ زیرگونه دارد.

رفتار این حیوانات وابسته به محیط اطرافشان ، ژنتیکشان ، و ارتباط آنها با انسان‌ها است. از آنجا که زاد و ولد آنها زیاد است ، در کشورهای پیشرفته از آنها به عنوان حیوانات آزمایشگاهی استفاده می‌شود. همستر‌ها مانند سایر حیوانت توسط انسان‌ها نگهداری می‌شوند. و خیلی بازیگوش و شیطون هستند و بسیار تمیزند و دارا ی نژاد های مختلفی از قبیل چینی و روسی و سوریه‌ای و ... هستند

همسترها در طبیعت زیر زمین نقب می‌زنند تا از دست شکارچیان در امان باشند. رژیم غذایی آنها شامل غذاهای خشک شده، دانه‌ها، میوه‌های تازه، و سبزیجات است.آنها ممکن است حشرات کوچک مانند جیرجیرک‌های کوچک یا شفیرهٔ سوسک‌ها را نیز بخورند.

همستر طلائی

 

نکات تکمیلی:

همسترها حیوونای شب فعال هستند یعنی تمام روز رو میخوابن و حدودای غروب بیدار میشن و معمولا تا صبح فعالن پس هرگز در طول روز با برداشتنشون خوابشونو بهم نزنین چون حتما باعث كسالت و در صورت ادامه باعث بیماریشون میشه . بهترین جیره غذایی شامل دو بخشه: غذای خشك كه یا میتونین بصورت اماده ( پلت) بخرید و یا خودتون بصورت زیر تهیه كنید: ذرت - گندم - تخمه آفتابگردان به مقدار كمتر از سایر اجزا - غذای كنسانتره جوندگان - كمی جوی پرك شده . (از هر كدام مقداری تهیه و با هم مخلوط كنید ) بخش دوم : میوه ها و سبزیها : سیب - گلابی - انگور - خیار - هندوانه -انواع توت ( غیر از مركبات ) - هویج - كرفس - جعفری - اسفناج - كاهو- سیب زمینی پخته - ذرت تازه (بلال) و... از دانه های مغز دار مثل فندق - پسته و... ( بدون نمك) استفاده كنید. - به هیچ عنوان به همستر دانه های روغنی مثل بادام و... ندهید چون از غذاهای ممنوعه است ( با این كه این حیوان خیلی دوست دارد ) و به جای آن از غلات و برنج و... بدهید. ونكته مهم اینكه اونا مثل خود ما سلیقه ها و شخصیتای متفاوتی دارن و در طول زمان باید كشف كنید که علایق شخصی انها چیست. حتما تكه ای چوب براشون تهیه كنید چون دندوناشون همیشه در حال رشده و اونا باید هر روز با ساییدن كوتاهشون كنن حس شنوایی بسیار قوی و حساس دارن و حتما باید دور از سروصدای بلند نگهداری بشن برای اینكه همیشه سر حال و شاداب باشن حتما هر روز اجازه بدین در ساعات اوج فعالیتشون یكی دو ساعت تو اطاقتون بچرخن و مطمئن باشین هیچ جا رو كثیف نخواهند كرد. فقط حتما مواظبشون باشین كه در نرن یا وارد حفره ای نشن كه بهش دسترسی نداشته باشین بهترین بستر كف قفس همستر تراشه چوبه كه ترجیحا هفته ای یه بار عوض بشه البته میتونین با برداشتن روزانه قسمتی كه ادرار میكنه و میوه هایی كه از دیروز موندن به تمیز موندن بیشتر قفس كمك كنین حتما آب براش بذارین و نگین آب نمیخوره ! دونه پارس به عنوان غذای اصلی و در کنار این میتونید شادونه ی خام - تخمه آفتابگردون خام - جوی پرک - ذرت خام - سیب زمینی پخته - سبزیجات و میوه ( مثلا گشنیز , اسفناج , سیب , هویج , کاهو و خیار به مقدار خیلی کم چون باعث اسهال میشه ) و . . . میتونید گاهی اوقات به عنوان تنوع ازچند عدد کشمش و بیسکویت ساقه طلایی هم استفاده کنید . در ضمن حبوبات پخته شده ( نخود - لوبیا و . . . ) به مقدار کم مصرف کنید که این همسترای کوچولو دل درد نگیرن

 حمام:

اگه میخواید همیشه همسترتون سالم و تمیز و بدون بوی بد باشه و وقتی میگیرید تو دستتون احساس بد بهتون دست نده پایین رو بخونید : یه محفظه ی مکعبی واسه همسترتون درست کنید و توش رو پر از پوشال کنید و هر روز صبح همسترتون رو بندازید داخلش اما جزئیات کار : ارتفاع محفظه باید به اندازه ی طول 2 تا همستر باشه تا نتونه بیاد بیرون (تقریبا 40-30 سانتیمتر) مقدار پوشال باید به اندازه ای سه چهارم قد همسترتون باشه یعنی وقتی همستر روی پاهاش ایستاد فقط سرش بیرون از پوشالا باشه و بقیه بدنش رو پوشال گرفته باشه حالا مزیت این کار چیه؟ وقتی همستر میره زیره پوشالا در اثر تماس بدنش با پوشال و حرکت همستر به این ور و اون ور کثیفی های بدنش به پوشالا میچسبه و همسترتون تمیز خواهد شد.

 رژیم غذایی

برای رژيم همستر بهتر است از غذاهای آماده موجود در بازار استفاده نمود که معمولا بصورت مخلوطی از دانه گياهان يا بصورت يک جيره غذايی به شکل گلوله های کوچک و يکدست درون بسته بندی آماده می باشد. جيره آماده گلوله ای از نظر مواد غذائی متعادل بوده و همستر نمی تواند دانه های مورد علاقه خود را دست چين کند به همين دليل اين غذا در بعضی مواقع حيوان را دلزده کرده و بعضی از همسترها اصلا آنرا نمی خورند. دانه های مخلوط آماده برای همستر معمولا از طرف حيوان بهتر پذيرفته می شوند و پايه خوبی برای رژيم همستر می باشد. ولی مواظب باشيد از غذايی که تنها شامل دانه گياهان است اجتناب کنيد بلکه غذا بايد شامل مواد مختلفی مثل سبزيجات خشک باشد. از اين غذای آماده برای حيوان بيش از اندازه نريزيد چرا که با اين کار حيوان دانه های مورد علاقه اش را دست چين نموده و باقيمانده غذا را نمی خورد. اين ايده خوبی است که در هر زمان مقدار کمی غذا بريزيم و اجازه دهيم همستر تقريبا ظرف غذای خود را قبل از اينکه دوباره غذا بريزيد خالی کند. علاوه بر اين ، به غذای حيوان بايد تکه های کوچکی از سبزيجات و ميوه های تازه بعنوان مکمل غذايی افزوده شود. همچنين خوب است بعضی مواقع يک غذای سفارشی مثل کرم ، جيرجيرک يا يونجه خشک به همستر داده شود. همچنين بعضی مواقع می توان مقداری ماست تازه يا تکه ای مرغ پخته به حيوان داد. از دادن لوبيای نپخته ، چشم سيب زمينی، سيب زمينی سبز ، گوجه فرنگی ، سير ، شکلات و هر غذای حاوی شکر و نمک خودداری ورزيد.

 

بهداشت همستر:

از آنجايي كه همسترها حيوانات كنجكاو و جونده‌اي هستند، در صورتيكه در محيط اطراف خود (بيرون از قفس) به گردش آزادانه بپردازند، ممكن است خطراتي را براي خود بوجود آورند. براي مثال جويدن سيمهاي برق مي‌تواند منجر به مرگشان شود. بنابراين حتي‌الامكان اين فرصت را براي وي مهيا نسازيد. محل نگهداري همستر را حداقل هفته‌اي يكبار تميز كنيد. ظروف آب و غذا نيز بايد هر هفته حداقل سه بار تميز و ضدعفوني شوند. در ضمن بايد دقت كنيد كه از مواد سمي در شستشو و ضدعفوني كردن قفس ، ظروف آبخوري و غذاخوري استفاده نكنيد . قبل از خوراندن سبزيجات تازه و ميوه‌ها آنها را بطور دقيق شستشو دهيد، چرا كه ممكن است آغشته به سموم آفت‌كش بوده و براي حيات حيوان خطرآفرين باشد. همواره پس مانده‌هايي غذايي را از بستر و قفس همستر جمع كنيد زيرا در غير اينصورت آنها دچار گنديدگي شده و باعث بروز بيماري خواهند شد. همانطور كه در صفحات پيش گفته شد ظرف آب نيز بايد به گونه‌اي باشد كه براحتي آب درون آن به قفس نريزيد . همسترها اساسآ به خوردن كرم‌ها، سوسك‌ها و ساير حشرات علاقه نشان مي‌دهند، با اين حال سعي نكنيد در تغذيه آنها از اين موجودات استفاده كنيد. حتي‌الامكان از ورود موشها به محل زندگي همستر جلوگيري كنيد، چرا كه ممكن است بيماريهاي خطرناكي را به همستر منتقل كنند. در مورد محل نگهداري همستر بايد دقت داشته باشيد تا از وزش باد و هواي سرد درامان باشد و در صورت امكان يك جاي گرم را براي نگهداري آن در نظر بگيريد . اگر تعداد زيادي همستر نگهداري مي‌كنيد همواره دقت داشته باشيد كه همستر بيمار را شناسايي كرده و آن را از بقيه جدا كنيد . همستر بيمار ممكن است علائمي مانند ترشحات بيني و چشم، موريختگي، اسهال، عطسه، عدم تحرك و نشاط، رنگ‌پريدگي چشمها و بي‌اشتهايي را نشان دهد. توجه داشته باشيد كه سرماخوردگي مي‌تواند از انسان به همستر منتقل شود. بنابراين از تماس اشخاص سرماخورده با آن جلوگيري كنيد. در محل زندگي جمعي همسترها، همستر زخمي را از سايرين جدا كنيد چرا كه همستر زخمي مورد حمله ساير همنوعان خود قرار خواهد گرفت. نكته ديگري كه در مورد بهداشت همستر بايد رعايت كنيد اين است كه با قرار دادن مقداري چوب سفت و محكم مانند چوب گردو و يا بلوط از رشد بيش از حد دندانهاي وي جلوگيري كنيد . در مورد مقيد كردن همستر نيز بايد دقت كنيد تا از خشونت بي‌جا خودداري كرده و موجبات ترس و تحريك وي را فراهم نسازيد . براي مقيد كردن مي‌توانيد از يك قوطي استوانه‌اي شكل استفاده كنيد و يا مي‌توانيد پوست ناحيه گردن حيوان را گرفته و پاهاي عقبي آن را در كف دستتان نگهداريد. اگر قادر نيستيد كه هيچ كدام از روشهاي گفته شده را بكار ببريد، بهتر است يك دستكش پوشيده و آنرا برداريد.

انتخاب همستر در هنگام خريد:

همستر طلائی در تنهایی نیز زندگی شادی خواهد داشت . شاید برای نگهداری آنها بصورت دوتایی (از یک جنس) بهتر باشد. امروزه به دلیل جهش های ژنتیکی تعداد رنگ های زیاد و الگوهای متفاوت پوشش مویی همستر طلائی یا سوری در انواع رنگ های دیگر از جمله سفید، سیاه، کرم، خاکستری و . . . و با موی صاف یا پشمالو یا دم جارو و . . . یافت میشود. از نژادهای فوق عمومی ترین همستر جهت نگهداری همستر طلایی است. در طبیعت وحش همستر طلایی دارای پوشش کوتاه، ضخیم و به رنگ قهوه ای مایل به قرمز میباشد. همسترهای اهلی برای اولین بار از یک نر و دو ماده خواهر در سال ١٩٣١ از سوریه به انگلستان منتقل گردید. موقع انتخاب همستر به رفتار و شرایط آنها بخوبی دقت کنید. از خرید همسترهایی که بی حال و ساکت می باشند اجتناب ورزید و آنها باید زبل، کنجکاو و فعال و از همه همتر هوشیار باشند (البته در ساعت بیداری یعنی غروب به بعد). پوشش بدنی باید صاف و چشم ها تمیز باشند. نفس کشیدن حیوان نباید صدادار و با زحمت صورت گیرد. مناسب ترین سن خرید همستر بین 25 الی 45 روز می باشد . همستری که خریداری می کنید باید در جایی مناسب و تمیز برای فروش باشند . در صورت نیاز به مشاوره خرید همستر می توانید با متخصصین همستر – ایران تماس بگیرید و از راهنمایی کامل خرید همستر بهره مند شوید .

نکات مهم :

هیچگاه آب فراوان در اختیار آن قرار ندهید. این میتواند باعث مرگ او گردد.

- در صورتیکه در جیره غذائی او از سبزی استفاده میکنید (مخصوصاٌ در هوای سرد و معتدل) دیگر به آب نیازی ندارد.

- در میان سبزیجات به گشنیز بیش از دیگران علاقه دارد. توجه کنید که کاهوی زیاد ممکن است باعث اسهال شده و خطرناک است.

- ذرت غذایی ارزان و مناسب است. بهتر است مقداری از آن را کمی بپزید تا نرم شود و پس از خشک کردن به مرور به او بدهید. شیرینی، نمک، چربی زیاد و بعضی از میوه ها ازجمله گوجه فرنگی در جیره غذایی همستر مضراست.

- غذای همستر را تمیز کرده و به او بدهید. هیچگاه از سبزی نشسته و غذای آلوده استفاده نکنید. در اینصورت ممکن است آلوده به انگل گردد.

- یک روز در میان محتوی انباری خانه همستر را در کف خانه اش پهن کنید تا از پوسیدگی و فاسد شدن آن جلوگیری شود.

- غذای همستر را در نوبت های متوالی (حداقل 3 بار در شبانه روز) و بمقدار کم به او بدهید.

- چرخ و فلک از بهترین و ضروری ترین تجهیزات در خانه همستر است. بازیگوشی حیوان در واقع یک ورزش و برای سلامتی او بسیار مهم است.

- تکه های مقوا، چوب نرم، کاغذ مچاله و . . . جهت جویدن را فراموش نکنید. رشد دندانهای همستر هیچگاه متوقف نمیشود.

-تمیز کردن آکواریم بصورت جزیی 2 بار در هفته و بصورت کلی هر 2 ماه یکبار انجام گیرد.

- چون همستر ادرار خود را در گوشه ای از آکواریم انجام میدهد نسبت به تعویض خرده چوب مربوط به این ناحیه (2 بار در هفته) اقدام کنید. برای این منظور میتوانید یکی از ظروف خالی پنیری را از وسط نصف کنید تا ابزاری شبیه به بیل مکانیکی بدست آید و از آن استفاده کنید.

-برای گرفتن همستر به آرامی اقدام کنید تا استرس و ترس برای او ایجاد نشود. همستری که بترسد ممکن است در دست شما ادرار کند. برای بلند کردن و در دست گرفتن همستری که با بوی بدن شما آشنا نیست دقت کنید حرکت آرام همراه با نوازش و دست گرفتن در بالای سر حیوان برای جلوگیری از سقوط آن لازم است. این موضوع مخصوصاٌ در مورد بچه ها ضرورت بیشتری دارد.

-برای زایمان همستر باردار حداقل 1 هفته برای خانه سازی لازم است لذا قبل از این خانه او را مستقل کنید.

-ضمن زایمان لازم است شرایط آرامش برای مادر فراهم شود. مکانی بدون سر و صدا و حتی الامکان تاریک مطلوب است. طول مدت زایمان 20 دقیقه تا 1 ساعت طول میکشد.

-هیچگاه در روزهای نزدیک به زایمان و چند روز پس از آن به همستر مادر و فرزندان او دست نزنید.

-جابجا کردن همستر مادر در روزهای نزدیک به زایمان باعث خونریزی و سقط جنین و مرده زایی و یا بچه خواری خواهد شد.

-شستشوی همستر پس از مدتی که با محیط جدید عادت کرد بلامانع است. بدین منظور از آب ولرم ومقدار کمی شامپو بچه استفاده کنید. مواظب باشید حیوان زیاد نترسد. سپس با حوله نرم و سشوا در فاصله مناسب آنرا خشک کنید.

-نور مستقیم آفتاف بمدت طولانی (بیشتر از چند دقیقه) میتواند برای همستر خطرناک باشد و در صورت استمرار منجر به مرگ آن گردد.

-همستر نسبت به سرماخوردگی و مخصوصاٌ واگیر از انسان حساس است. مواظب باشید خانه او را گرم نگه دارید.

-دقت کنید اگر همستری دعوایی بود آنرا از دیگران جدا کنید. حمله همستر مادر (پس از زایمان) چنانچه به محدوده همسترهای دیگر وارد شود بسیار خطرناک و وحشیانه است و چنانچه سریعاٌ خارج نشود ممکن است با دندانهای خود شکم حیوان مقابل را پاره کند.

برای فروش همسترهای خود که نمیدونید با اونا چه کار باید بکنید و هم چنین برای خرید همستر می تونید به این سایت مراجعه کنید :

http://hamesterkocholoo.blogfa.com

0 نظرات:

ارسال یک نظر

مطالب قبلي